Nagovor NK Svobodi Kisovec

Spoštovani člani NK Svobode Kisovec in vsi kisovški nogometni navdušenci, 90 je danes magično število. 90 minut traja nogometna tekma, nogometni klub Svoboda slavi svojo devetdeseto letnico obstoja.

Prav zaradi te častitljive »starosti« NK Svoboda Kisovec ni navaden nogometni klub. Odlikuje ga vztrajnost, neuničljiv športni duh, neusahljivo navdušenje in večni optimizem. V devetih desetletjih so si, na zelenicah od preprostega igrišča na Čebinovem travniku do urejenega športnega parka na Šahtu, podajale žogo številne generacije nogometašev.

Tudi sam sem bil včasih nogometaš NK Svobode, prav tako moja brata, pred tem pa tudi moj oče. Zato vem, da je nam Kisovčanom fuzbal pisan na kožo, nam je v krvi.

Vsak gol, ki smo ga dali, nam je krepil samozavest in vsak gol, ki smo ga dobili, nam je pristrigel peruti ravno toliko, da smo se še z večjo vnemo podili po igrišču v želji za boljšim rezultatom. Pa vendar rezultati niso le dani ali dobljeni goli. NK Svoboda se lahko ponaša s kar najdaljšo tradicijo, s številnimi generacijami fantov, ki so na igrišču krepile telo in športni duh, razvijale svoje psihofizične sposobnosti, predvsem pa med vsemi širile tovarištvo in prijateljstvo.

Zato danes ni navaden dan. Danes je za vse nas velik praznik. Čestitke vsem članom kluba, čestitke vodstvu kluba in resnično mi je žal, da danes ne morem skupaj z vami obujati spominov na naše skupne fuzbalerske dogodivščine.

Verjamem pa, da imate na zalogi še polno novih načrtov za nadaljnji razvoj kluba in če bo le v moji moči, sem vam pri uresničevanju načrtov vedno pripravljen pomagati.

Še enkrat čestitke in prijetno zabavo želim vsem skupaj.

Teodor Uranič